Erkenning

Dr. Claus HiPP nam in juni 2005 in Berlijn de Duitse Gründerpreis 2005 van het StartUp-initiatief voor zijn levenswerk in ontvangst.

Erkenning voor milieubescherming

2009

Claus Hipp wordt onderscheiden met de milieubeschermingsaward Goldene Blume von Rheydt. Burgemeester Norbert Bude huldigde de eregast als volgt: "De winnaar van dit jaar, Claus Hipp, was al 30 jaar geleden een pionier inzake babyvoeding uit streng biologische landbouw en was zijn tijd moedig een stap voor." Claus Hipp staat met zijn naam niet alleen voor biologische landbouw, voegde dr. Gottfried Arnold, de voorzitter van de commissie voor de uitreiking van de award, hieraan toe in zijn toespraak: "In de voorbije jaren heeft hij in zijn onderneming de CO2-uitstoot met meer dan 90 procent verlaagd en er wordt hoofdzakelijk energie gebruikt uit hernieuwbare grondstoffen. De waterbehoefte werd verlaagd met ca. 40 procent per geproduceerde ton’. De maatschappij is dankzij Claus Hipp ‘ecologischer, menselijker, meedenkender’ geworden”, aldus de spreker.

2008

De onderneming HIPP eindigt op de 1e plaats als milieuvriendelijkste kantoor van Duitsland in de wedstrijd van de Bundesdeutsche Arbeitskreis für Umweltbewusstes Management (B.A.U.M.) e.V.""Büro & Umwelt". De onderneming HiPP ontvangt de CSR-mobiliteitsprijs voor haar voorbeeldig zakenreizenbeheer. Daarbij wordt vooral de nadruk gelegd op het gebruik van videoconferentie tussen de HiPP-vestigingen en de ecologische reiskostenvergoeding.

2006

Dr. Claus Hipp ontvangt de B.A.U.M.-milieuaward (Bundesdeutscher Arbeitskreis für Umweltbewusstes Management e.V.) in de categorie kleine en middelgrote ondernemingen. Motivering: optimale productkwaliteit door grondstoffen uit biologische landbouw, ultramoderne levensmiddelentechnologie, strenge residuanalyse en milieubescherming op basis van een regionaal milieuprogramma dat het gebruik van hernieuwbare grondstoffen steeds verhoogt.

2005

Dr. Claus Hipp wordt onderscheiden met de N24 Good News Award voor zijn ‘algehele prestaties als ondernemer’. De nieuwszender onderscheidt met deze prijs voor de eerste keer mensen die economisch succes koppelen aan een groot sociaal engagement.

2005

Uitreiking van de Deutsche Gründerpreis 2005 in Berlijn aan dr. Claus HiPP als bekroning van zijn levenswerk.

2003/2004

Duits minister van Milieu Jürgen Trittin en de voorzitter van de accountantskamer, Hubert Graf von Treuberg, huldigen in Berlijn de winnaars van de Duitse Umwelt-Reporting Award 2003/2004 (DURA): adidas-Salomon AG, Lufthansa CityLine GmbH en HIPP Werk Georg Hipp OHG worden bekroond als winnaars van de wedstrijd voor de beste berichtgeving inzake milieu en duurzaamheid in het jaar 2003

2002

Voor zijn energieconcept werd de onderneming HiPP bekroond met de Energy Globe 2002. Met een van de 50 beste concepten ter wereld bevestigt HiPP zijn keuze voor een duurzaam energiebeheer.

2001

De initiatiefprijs van de Duitse voedingsindustrie wordt toegekend als onderscheiding voor de algehele  prestaties van de onderneming, voor de veiligheid en de kwaliteit van de voedingsmiddelen en de bescherming van het milieu.

2000

Bij de uitreiking van de 1e Millennium milieuprijs van de UNEP en de internationale handelskamer (ICC) wordt HiPP bekroond als een van twaalf ondernemingen wereldwijd (drie Europese winnaars). UNEP-directeur Klaus Töpfer en Lord Holme, voorzitter van de ICC-milieucommissie, overhandigen de onderscheiding aan dr. Claus Hipp.

1999

De onderneming HiPP ontvangt in november de erkentelijkheidsprijs bij de  milieu-award de Oostenrijkse industrie.

1998

De BDI milieuprijs wordt toegekend aan de onderneming HiPP voor de systematische invoering en omzetting van een milieubeheerssysteem.

1997

HiPP ontvangt de B.A.U.M. milieuprijs en voor de 3e keer de onderscheiding van de Arbeitsgemeinschaft Selbständiger Unternehmer e.V. voor milieubewust ondernemingsbeleid.

1997

Dr. Claus Hipp wordt in Bonn uitgeroepen tot Ecologisch manager van het jaar 1997

1996

Als vertegenwoordiger van de onderneming ontvangt dr. Claus Hipp de Beierse milieumedaille.

1995

Huldiging van de verdienste van de onderneming inzake milieubescherming door de toekenning van het  verdienstelijkheidskruis 1e klasse van Verdienstorde der Bundesrepublik Deutschland aan dr. Claus Hipp.

HiPP filosofie

Welkom op HiPP.be
fr | nl