Pionier van de biologische teeltwijze

In de familiehoeve van de Hipp-dynastie, Ehrensberger Hof, werd begonnen met de biologische teelt van groenten en fruit

Samen met zijn eerste stappen in de industriële productie van babyvoeding, begon Georg Hipp ook met de teelt van groenten en fruit op natuurlijke bodems zonder het gebruik van chemische producten. Overtuigd door ideeën uit Zwitserland, van Hans Müller, de stichter en baanbreker van de biologische teeltwijze, was zijn doel de productie van gezonde en smakelijke babyvoeding afkomstig uit de biologische teelt.

Als gevolg van deze beslissing en door deze diepgaande overtuiging werd de familieboerderij in de buurt van Pfaffenhofen, Ehrenberger Hof, aangepast aan de vereisten van de biologische teelt. In 1967 nam zijn zoon Claus, samen met zijn twee broers Georg Junior en Paulus, de leiding van het bedrijf over en lieten, stap voor stap, de ecologische idee groeien.

Als pionier van de biologische teelt bezocht Dr. Claus Hipp persoonlijk talrijke landbouwers die hij onvermoeibaar trachtte te overtuigen van zijn idee. Langzamerhand kon hij boeren voor zijn idee winnen en zo een netwerk uitbouwen van contractueel gebonden landbouwers die overtuigd waren van zijn denkbeeld van de biologische teeltwijze.

De grondstoffen die gebruikt werden bij de bouw van het administratieve gebouw, zoals bijvoorbeeld stenen en hout, zijn volledig natuurlijk en weerspiegele ons respect en onze liefde voor de natuur.
En dit op wereldvlak.

HiPP geschiedenis

Welkom op HiPP.be
fr | nl