Het ontstaan van een groots idee

Patisserie HiPP, Pfaffenhofen

Op het einde van de vorige eeuw werkte Joseph Hipp (1867-1926), afkomstig uit Günzburg aan de Donau, in Pfaffenhofen in een winkel waar men zowel patisserie maakte als kaarsen produceerde. Later zou hij de winkel overnemen.

In 1897 huwde Joseph Hipp met Maria Ostermayer, afkomstig uit Pfaffenhofen. Het koppel legde zo de eerste steen voor een uitgebreid gezin. In 1898 werd hun dochtertje geboren. Een jaar later bracht de moeder een tweeling ter wereld die zeer moeilijk te voeden was. Aangezien Maria Hipp de kinderen geen borstvoeding kon geven, moest haar echtgenoot een voedingsoplossing vinden die aangepast was aan de tweeling

Zijn beroep als patissier, waarvoor hij trouwens zeer inventief moest zijn, vergemakkelijkte zijn taak. Hij vervaardigde beschuiten die hij dan fijnmaalde om zo beschuitmeel te bekomen. Wanneer dit meel aan melk werd toegevoegd, verhoogde het de voedingswaarde van de melk en stilde zo de honger van de kleintjes. De tweeling overleefde en groeide voorspoedig op, net zoals de vijf kinderen die na hen geboren werden!

HiPP geschiedenis

Welkom op HiPP.be
fr | nl