Wanneer en hoe vaak moet mijn baby drinken?

Ook drinkgedrag moet geleerd worden

Een baby heeft in de eerste zes weken nog geen tijdgevoel en ook geen dag-nachtritme - noch voor de maaltijden noch voor de slaap. Een vast tijdschema zou daarom in de eerste weken te veel gevraagd zijn van uw kind.

In het begin kan uw baby nog geen lange pauzes tussen de voedingsbeurten verdragen. Geleidelijk aan worden de afstanden tussen de maaltijden groter en meestal ontstaat er een ritme van drie tot vier uur pauze tussen de voedingsbeurten. In de eerste weken moet uw kind dus zo'n zes tot acht keer per dag (24 uur) gevoed worden.

Het belangrijkste voor de ontwikkeling van een gezond drinkgedrag is dat u uw baby aan de borst legt wanneer hij honger heeft, zodat hij borstvoeding krijgt wanneer hij dat nodig heeft. Na enkele dagen zal uw melkproductie afgestemd op de behoefte van uw baby.

Wanneer de eetlust van uw baby toeneemt, zal hij vaker willen drinken. Dat stimuleert de melkklieren, zodat uw melkproductie zich aanpast aan de „verhoogde vraag“. Zodra uw borsten meer melk geven, zullen de pauzes tussen de voedingsbeurten automatisch weer langer worden.

 

Belangrijk: Een pasgeborene kan de nacht nog niet doorkomen zonder maaltijd. Baby's kunnen nog niet zoveel ineens drinken. Het duurt minstens 12 tot 16 weken voor ze 's avonds bij manier van spreken een voorraad kunnen opdoen.

Welkom op HiPP.be
fr | nl