Wat betekent LCP?

LCP: meervoudig onverzadigde vetzuren met een lange keten

LCP-vetzuren zijn een belangrijk ingrediënt van Zuigelingenmelk!

LCP-vetzuren (of LC-PUFA) zijn meervoudig onverzadigde vetzuren met een lange keten. Ze vervullen een belangrijke functie in de ontwikkeling van de hersenen, het zenuwstelsel en het gezichtsvermogen. De belangrijkste LCP-vetzuren voor een gezonde ontwikkeling zijn arachidonzuur (AA) en docosahexaeenzuur (DHA). Deze komen ook voor in moedermelk.

Onlangs heeft een internationale groep wetenschappers en kinderartsen het advies gegeven de startvoeding van kinderen die geen borstvoeding krijgen, te verrijken met LCP-vetzuren. Studies hebben namelijk aangetoond dat door verrijkte melkvoeding de inname van LCP-vetzuren voor baby's geen borstvoeding krijgen, geoptimaliseerd kan worden tot het niveau van baby's die wel borstvoeding krijgen.

Op grond van deze aanbeveling van de experten en de bewezen voordelen van LCP-vetzuren voor de ontwikkeling van baby's, worden alle HiPP-Zuigelingenmelken nu verrijkt met LCP-vetzuren. Wij hechten immers veel belang aan een gezonde voeding vanaf het begin - ook voor baby's die geen borstvoeding krijgen.

Welkom op HiPP.be
fr | nl