Wat is flesvoeding?

Melkpoeders zijn onderverdeeld in eersteleeftijdsmelk, speciaal voor de eerste levensmaanden van baby's (vanaf de geboorte) en opvolgmelk voor baby's die een gediversifieerde voeding krijgen.
Melk voor de jongste leeftijd is zo samengesteld dat ze aan alle voedingsbehoeften van baby's tijdens hun eerste vier levensmaanden dekt en kan dus als exclusieve voeding gebruikt worden indien borstvoeding niet mogelijk of niet gewenst is.

Belangrijk: de beste voeding voor uw baby is en blijft moedermelk. Moedermelk bevat alle nodige voedingsstoffen voor een goede ontwikkeling van uw baby tijdens zijn/haar eerste levensmaanden. 

Zuigelingenmelk of eerste leeftijdsmelk

Melk voor zuigelingen vanaf het eerste flesje: dit is een eersteleeftijdsmelk die exclusief bestemd is voor het voeden van uw baby tijdens de eerste vier tot zes levensmaanden en die kan dienst doen als aanvulling bij borstvoeding (moedermelk + flesjes). Deze melk bevat enkel natuurlijke melksuiker (lactose) als glucide. Uw baby mag deze melk zo vaak en zo veel drinken als hij/zij wenst. 

Na de leeftijd van zes maanden mag eersteleeftijdsmelk verder worden gebruikt zolang de baby erdoor verzadigd wordt. Vanaf deze leeftijd is een gediversifieerde voeding echter ook noodzakelijk. 

Tip met betrekking tot de drinkhoeveelheid

Vergeet niet dat de op de verpakking vermelde hoeveelheden slechts een indicatie zijn en gebaseerd zijn op de gemiddelde waarde van een groot aantal baby's. Het is dus heel normaal dat de honger van uw baby hiervan afwijkt. U hoeft u ook geen zorgen te maken wanneer uw kind zijn flesje eens niet volledig leegdrinkt of op een andere keer niet genoeg heeft aan zijn flesje en meer verlangt. Een gezonde baby kan zijn voedselopname heel goed zelf regelen en deze schommelingen in de eetlust dient u te respecteren. Een wekelijkse gewichtscontrole, zeker wanneer uw baby nog heel klein is, geeft u als ouders de zekerheid dat uw baby goed groeit.

Welkom op HiPP.be
fr | nl