Wat is flesvoeding?

Flesvoedingen worden onderverdeeld in enerzijds zuigelingenmelk, die speciaal bestemd is voor de eerste maanden (vanaf de geboorte), en anderzijds opvolgmelk, die bedoeld is voor baby's die al bijvoeding mogen krijgen.

Zuigelingmelk is zo samengesteld dat ze volledig voorziet in de voedingsbehoefte van de baby tijdens de eerste vier maanden en dus als enige voeding kan dienen.

Zuigelingenmelk of eerste leeftijdsmelk

Zuigelingenmelk vanaf de eerste fles: Zuigelingenmelk is uitsluitend bestemd voor de voeding van uw baby tijdens de eerste vier tot zes levensmaanden en ter aanvulling van borstvoeding (moedermelk + flesvoeding). Net als moedermelk bevat deze melk alleen natuurlijke suiker van de melk (lactose). Net als bij borstvoeding mag uw baby er even vaak en even veel van drinken als hij zelf wil.

Zuigelingenmelk mag langer dan de zesde maand gebruikt worden, zolang de melk baby’s honger stilt. Vanaf deze leeftijd moet er echter ook variatie gebracht worden in de voeding.  

Tip met betrekking tot de drinkhoeveelheid

Vergeet niet dat de op de verpakking vermelde hoeveelheden slechts een indicatie zijn en gebaseerd zijn op de gemiddelde waarde van een groot aantal baby's. Het is dus heel normaal dat de honger van uw baby hiervan afwijkt. U hoeft u ook geen zorgen te maken wanneer uw kind zijn flesje eens niet volledig leegdrinkt of op een andere keer niet genoeg heeft aan zijn flesje en meer verlangt. Een gezonde baby kan zijn voedselopname heel goed zelf regelen en deze schommelingen in de eetlust dient u te respecteren. Een wekelijkse gewichtscontrole, zeker wanneer uw baby nog heel klein is, geeft u als ouders de zekerheid dat uw baby goed groeit.

Welkom op HiPP.be
fr | nl