Interview metClaus Hipp

Melkvoedingen van biokwaliteit uit overtuiging

Claus Hipp - BIO-kwaliteit uit overtuiging

Bij de naam HiPP denken jonge ouders in de eerste plaats aan babypotjes. Sinds wanneer bestaan de HiPP-melkvoedingen eigenlijk?

Claus Hipp: Maar weinig mensen weten dat wij al meer dan 40 jaar melkvoedingen produceren. Wij bieden al meer dan 18 jaar melkvoedingen van BIO-kwaliteit aan. Uiteraard worden deze met dezelfde zorgvuldigheid geproduceerd als onze BIO-potjes.


Waarom hebt u voor biologische melk gekozen?

Claus Hipp: Aangezien melk het belangrijkste bestanddeel van de melkvoedingen voor baby's is, speelt het voor ons een grote rol van waar de melk afkomstig is en welk voer de koeien gekregen hebben. Onze melkkoeien worden diervriendelijk gehouden en krijgen alleen gras, hooi en graan te eten dat door de boerderij zelf geteeld is. Biologische bedrijven geven geen genetisch gemodificeerd voer.

De biologische productieis echter niet alleen goed voor de kwaliteit van onze producten, maar is ook beter voor het milieu, aangezien er geen chemische sproeimiddelen gebruikt worden. Daarmee sparen we het milieu waarin onze kinderen later zullen opgroeien.


Waarom kiest HiPP ook bij melkvoeding voor biokwaliteit?

Claus Hipp: Wie baby's centraal stelt, draagt een grote verantwoordelijkheid. Overeenkomstig onze 50-jarige BIO-traditie kiezen wij ook voor melkvoedingen uit overtuiging voor streng gecontroleerde biologische melk. Deze is weliswaar iets duurder dan traditionele melk. Andere fabrikanten laten zich daardoor misschien afschrikken, maar ik kan u verzekeren dat het de meerprijs waard is.

HiPP filosofie

Welkom op HiPP.be
fr | nl