Drinkt uw baby genoeg?

De behoefte aan drank verschilt afhankelijk van de leeftijd en de voeding van de baby.

In de eerste maanden dient de moedermelk evenzeer om de honger te stillen als om de dorst te lessen. Wanneer uw baby zweet of meer vloeistof verliest kan inname van extra vloeistof door het drinken van water of thee nodig zijn.

Als uw baby eenmaal bijvoeding krijgt, heeft hij naast de melkvoeding ook andere dranken nodig. Hoe meer bijvoedingsmaaltijden hij krijgt, hoe meer hij extra moet drinken. In het begin zal uw baby minder drinken, aangezien hij nog veel vloeistof krijgt door de melkmaaltijden. Vanaf de 10e maand moet de baby bij elke maaltijd drinken. In totaal hebben baby's in de 2e helft van het 1e levensjaar ca. ½ liter drank, moedermelk of babymelk inbegrepen, nodig.

De volgende dranken zijn geschikt als dorstlesser: speciale babythees, biosappen en mineraalwater, biothee & sap, verdund sap met eerder gekookt water, FruchtPlus, eerder gekookt water of mineraalwater dat speciaal voor zuigelingen en kleuters geschikt is (staat op het etiket).

Het best biedt u drank aan tussen, bij of na de maaltijden. Geef uw baby echter niet te drinken kort voor de maaltijd, aangezien dit de eetlust vermindert.

 

Belangrijk:

Elke drank kan tandschade (cariës) veroorzaken in geval van veelvuldig of voortdurend sabbelen uit de fles.

Daarom:

  • Laat de baby het flesje niet houden om voortdurend op te sabbelen of te gebruiken als fopspeen of inslaaphulp.
  • Houdt de fles steeds zelf vast om uw baby te voeden en vlot te laten drinken.
  • Begin al bij de eerste tandjes met een regelmatige tandverzorging.
  • Laat baby's vanaf de 8e maand wennen aan het drinken uit een beker.

 

 

HiPP Fruit

Welkom op HiPP.be
fr | nl