Wat is omega-3?

Het onderzoeksinstituut voor kindervoeding raadt voor babyvoeding met name koolzaadolie aan, onder andere wegens het hoge gehalte aan omega-3.

Het belangrijkste voor een gezonde ontwikkeling van baby's is de liefde en zorg van de ouders. Dat weet iedereen. Alleen een baby die men liefdevol bezighoudt en actief steunt in de ontdekking van zijn kleine wereld, kan zich lichamelijk en geestelijk optimaal ontwikkelen. Maar ook de inname van de juiste voedingsstoffen in het kader van een uitgebalanceerde voeding is heel belangrijk voor een goede ontwikkeling.

Daarbij wordt steeds vaker de nadruk gelegd op omega-3-vetzuren. Deze zijn op de babyleeftijd belangrijk voor de ontwikkeling van de hersen- en zenuwcellen. Aangezien de hersenen vooral groeien en zich ontwikkelen in de eerste twee levensjaren, is de regelmatige inname van omega-3-vetzuren op deze leeftijd bijzonder belangrijk.

Omega-3 uit koolzaadolie: Een van de beste bronnen van plantaardige omega-3- vetzuren is koolzaadolie. Niet alleen bevat koolzaadolie bijzonder veel omega-3 – tien maal meer dan bijv. olijfolie –door het gunstige vetzurenpatroon kan het essentiële omega-3-vetzuur uit koolzaadolie bovendien bijzonder goed opgenomen worden door het lichaam. En wat het helemaal mooi maakt, is dat koolzaadolie, zoals deze in babyvoeding gebruikt wordt, zo mild van smaak is, dat de smaak van het eten er niet door beïnvloed wordt. Een belangrijk voordeel voor kleine fijnproevers!

Nieuw: Hipp-groenten en menu's met omega-3 uit biologische koolzaadolie! Reeds na de 4e levensmaand kunt u uw baby met HiPP-groentemaaltijden en HiPP-menu's voorzien van omega-3 uit biologische koolzaadolie. Daarmee bewijst HiPP nog maar eens dat het zich inspant om u de best mogelijke babyvoeding te bieden. Ook de Bio-opvolgmelk van HiPP bevat waardevolle omega-3 uit biologische ingrediënten. Zo kunt u er zeker van zijn dat uw baby alles krijgt wat hij nodig heeft op de bijvoedingsleeftijd.

Een vraag aan Claus Hipp:

Kunt u de biokwaliteit ook bij de koolzaadolie garanderen?

Vanzelfsprekend. Overeenkomstig onze BIO-filosofie zijn alle ingrediënten van uitstekende biokwaliteit, dus ook de koolzaadolie. Zo garanderen we dat er geen genetisch gemodificeerde organismen aanwezig zijn, zoals voorgeschreven door de BIO-verordening. Ik ben van mijn mening dat genetisch gemodificeerde ingrediënten niet thuishoren in voedingsmiddelen en al helemaal niet in babyvoeding.

Daarvoor sta ik garant met mijn naam.

Ontdek de HiPP Bio Potjes met Omega-3

Welkom op HiPP.be
fr | nl