Hebben baby's echt al vlees nodig?

Vlees bevat belangrijk ijzer

Enerzijds hebben baby's vlees nodig voor hun groei en is vlees maar moeilijk te vervangen. Anderzijds maken sommige ouders zich zorgen over de vleeskwaliteit, na een reeks schandalen. Er is echter een weg uit het dilemma.

Voedingswetenschappers geven het volgende advies: ongeveer vanaf de zesde levensmaand hebben baby's vlees nodig. Dan is immers de ijzervoorraad opgebruikt die de baby heeft aangemaakt in de baarmoeder. Extra ijzerinname van buitenaf is dan nodig.

Waarom ijzer uit vlees?
Er zit toch ook ijzer in groenten en granen! Het antwoord van babyvoedingsdeskundigen op deze vraag is heel duidelijk: vlees levert ijzer dat het kleine kinderlichaam bijzonder gemakkelijk kan verwerken.

De volgende vraag die dan bij u opkomt, is misschien: waarom is ijzer zo belangrijk voor een goede ontwikkeling?
Kan men niet zonder ijzer? Nee, een gebrek aan dit sporenelement zou negatieve gevolgen hebben voor de gezondheid van de baby. IJzer is een bestanddeel van de rode bloedlichaampjes, die zorgen voor het zuurstoftransport.

Belangrijk: Elk cel nodig heeft deze "lucht" dringend nodig wanneer het organisme moet groeien. Wie een tekort aan ijzer heeft, wordt bleek en slap. De kracht voor een gezonde ontwikkeling zou ontbreken. De hersencellen hebben de meeste zuurstof nodig. Bij een tekort aan ijzer zou ook de ontwikkeling in het hoofdje van uw baby afgeremd worden.

HiPP Vlees

Welkom op HiPP.be
fr | nl