Mijn baby heeft steeds weer last van constipatie

Er zijn baby's die vanaf het begin neigen tot constipatie. Andere baby's beginnen uit angst voor de stoelgang deze tegen te houden, zodat verstopping een normale zaak wordt.

Ook ziektes of een verkeerde voeding - te veel snoep, vet en wittemeelproducten, te weinig plantaardige voeding als granen en vruchten of gewoon een te geringe vloeistoftoevoer - kunnen tot een harde stoelgang leiden.

Tips tegen constipatie

  • Zorg er vooral voor dat uw kind genoeg drinkt. Een beetje thee of vruchtensappen ter bevordering van een lossere stoelgang tussen de maaltijd doet de klachten meestal afnemen.
  • Kies babyvoeding die de stoelgang eerder losser maakt (staat op het etiket), bijv. HiPP Vruchten Milde appel of bereidingen met volkoren granen (volkoren fruitpap, vruchten & granen).
  • Ook een gezonde bezetting met melkzuurbacteriën in de darmen draagt bij tot een zachte stoelgang. Deze goede bacteriën zijn aanwezig in de probiotische melkvoedingen en probiotische melkpap van HiPP.

Belangrijk: Ook babygymnastiek maakt los en stimuleert de spijsvertering. Geef in geen geval een laxeermiddel aan uw baby. Raadpleeg bij langer aanhoudende stoelgangproblemen steeds een kinderarts.

Welkom op HiPP.be
fr | nl