Transport van babyvoeding op reis

Hoe kan ik babyvoeding in de auto vervoeren?

Babyvoeding mee op reis

De temperaturen in de kofferruimte kunnen oplopen tot 40 °C en meer. Pas daarom goed op!

Droge producten als melkvoeding, granenpap in poedervorm en potjes op basis van vruchten (Vruchten, Vruchten & granen, Vruchten met yoghurt, Vruchtenduo, kleine meelmaaltijden en dranken) zijn bestand tegen deze temperaturen en kunnen zonder probleem in de kofferruimte vervoerd worden.

Groenten en producten met vlees (menu's, vleesbereidingen) mogen niet langere tijd blootgesteld worden aan temperaturen boven de 40 °C. Houd daarom voor deze producten de temperatuur bijzonder goed in de gaten. Bewaar deze producten indien mogelijk in de passagiersruimte. Daar zal het door de verluchting en airconditioning niet zo warm zijn.

Voorafgaande aan het transport in de kofferruimte: Koel de potjes voor u op reis vertrekt in de koelkast en doe ze net voor uw vertrek in een koeltas of -box.

Let er bovendien op dat potjes schokbestendig opgeslagen worden. U neemt het best volledige trays die nog in de folie verpakt zijn. Geef alle producten die u tijdens de autorit nodig hebt, een plaats binnen handbereik.

Transport in het vliegtuig

Babyvoeding kan meegenomen worden in slag- en drukvaste koffers (bijv. koffers met een harde schaal). De potjes moeten schokbestendig verpakt zijn. Doe ze uit voorzorg nog in een plastic tasje om uw kofferinhoud te beschermen.

Wij raden aan om voorzichtigheidshalve voldoende babyvoeding voor de eerste 2 dagen mee te nemen in uw handbagage. Indien uw bagage dan pas later op uw bestemming zou aankomen, kunt u er zeker van zijn dat uw baby niets te kort zal komen.

Bewaren van babyvoeding op uw vakantiebestemming

Op uw bestemming moeten de potjes onder 35 °C bewaard worden. Controleer voor u het potje gebruikt in ieder geval, of het nog niet geopend is geweest. Indien het potje niet meer vacuüm is, mag het niet meer genuttigd worden.

Hoe kan men zien of een gesloten potje nog vacuüm is? Het potje heeft geen vacuümverlies en is in orde als...

1. het deksel niet meegeeft. Druk in het midden op het deksel om dit te controleren.
2. het potje 'knakt' bij het openen.

We wensen u een goede reis en een schitterende vakantie!

Welkom op HiPP.be
fr | nl