Welke bijvoeding is geschikt voor mijn baby met allergierisico?

In de eerste vier tot zes maanden volstaan flesjes met moedermelk en/of HiPP Pre HA of HA1 om uw baby te voorzien van alle nodige voedingsstoffen. Daarna bevelen voedingsdeskundigen ook voor baby's met een verhoogd allergierisico aan, het voedingsschema uit te breiden met maaltijden met groenten en vlees. Richt u naar de ontwikkeling van uw kind en begin ten vroegste na de 4e maand en ten laatste na de 6e maand met bijvoeding. Bespreek het ook met uw kinderarts. Later beginnen met bijvoeding biedt niet meer bescherming tegen allergieën.

Alle voeding die geen moedermelk of flesvoeding is, behoort tot de bijvoeding. Voor baby's met allergierisico moet de bijvoeding bijzonder zorgvuldig gekozen worden. Alle HiPP-producten voor allergeenarme voeding zijn gemakkelijk te herkennen aan het HiPP-allergielabel op het etiket.

Gezond, goed verteerbaar en voedzaam

Neem per week slechts één nieuw voedingsmiddel op in het voedingsschema van uw baby en breid zo het voedingsschema stap voor stap uit. Voor de allergeenarme voeding op de bijvoedingsleeftijd heeft HiPP speciale producten ontwikkeld die samengesteld zijn uit enkele uitgelezen basisvoedingsmiddelen die elkaar aanvullen. Daarbij worden alleen ingrediënten gebruikt die van nature zelden allergieën uitlokken. Zo kunt u geleidelijk aan nieuwe ingrediënten introduceren aan uw baby en kunt u precies te weten komen wat hij verdraagt.

Wanneer uw baby bijvoeding krijgt, kunt u omschakelen van HiPP Pre HA of HA1 op de energierijkere en bijzonder goed vullende HiPP HA2-opvolgmelk.

Welkom op HiPP.be
fr | nl