Wat u moet weten voor een goede start

Wist u dat een baby reeds vanaf de jongste leeftijd de principes van een gezonde voeding moet leren? Hij/zij zal er bovendien zijn/haar hele leven van genieten! U zult zo trots zijn op uw kind als u ziet dat hij/zij alles proeft! Bovendien zal een gevarieerde en evenwichtige voeding ervoor zorgen dat uw kind, zonder overmaat of tekorten, genoeg voedingsstoffen opneemt.

Het goede moment om met de variatie te beginnen

Bij baby’s moet de voeding ten minste na 4 maanden en ten laatste na de 6e maand* gevarieerd worden. Uw baby is in volle groei en is overal in geïnteresseerd! Als uw baby er klaar voor is, is dat het ideale moment om met gevarieerde voeding te beginnen. Kan hij zijn hoofdje alleen recht houden en heeft hij interesse voor nieuw eten dat hem met een lepel wordt gegeven? Mama & papa, schenk aandacht aan de behoeften van uw baby! Twijfelt u ergens over? Raadpleeg dan uw kinderarts.

*Aanbeveling geformuleerd door het Voedingscomité van ESPGHAN (European Society for Pediatric Gastroenterology, Hepatology and Nutrition).

Waarom is variatie in de voeding belangrijk voor een baby?

Na vier tot zes maanden volstaan moedermelk en melkvoeding niet langer om uw baby alle voedingsstoffen en de energie te geven die hij/zijnodig heeft. Daarenboven doet de overschakeling naar eten met een lepel de mondspieren werken. Die belangrijke stap in de ontwikkeling van het kind is bovendien belangrijk voor het aanleren van taal. Ten slotte zal de baby dankzij de variatie van de voeding veel verschillende smaken ontdekken en zal hij/zij zich geleidelijk aan het eten van het gezin kunnen aanpassen.

Goede gewoonten worden vroeg aangeleerd!

Een gevarieerde en evenwichtige voeding voor jonge kinderen is erg belangrijk om ervoor te zorgen dat ze zich op gezonde wijze ontwikkelen en regelmatig groeien.

Laat uw baby vanaf erg jonge leeftijd wennen aan gezond en gevarieerd voedsel door hem/haar elke dag groenten en fruit te eten te geven. Tussen zes en acht maanden aanvaarden baby’s nieuwe smaken goed. U kunt de smaak van uw baby op lange termijn dus het beste ten laatste op die leeftijd beïnvloeden door hem/haar gezonde voeding te laten ontdekken. Doe geen zout of suiker op zijn/haar maaltijden en gun uw baby het plezier om de echte smaak van eten te ontdekken.

Welkom op HiPP.be
fr | nl