Menu

Hoe bereidt u een fles voor

Baby’s die geen of slechts deels borstvoeding krijgen worden in deze cruciale fase van hun ontwikkeling van alle noodzakelijke voedingsstoffen voorzien door zuigelingenmelk.

De fles geven aan een baby betekent niet noodzakelijk dat het kind minder graag gezien wordt. In tegendeel: houd uw baby in uw armen zoals u tijdens de borstvoeding zou doen en zorg ervoor dat u oogcontact houdt. Zo zal uw baby niet alleen vol, maar ook tevreden zijn.

De fles voorbereiden

Volg altijd de richtlijnen op de verpakking wanneer u een fles voorbereidt. Het is belangrijk dat u de hoeveelheden poeder en water respecteert die op de verpakking worden aangegeven. Zo voorziet u uw baby van een perfecte balans tussen de voedingsstoffen en verzekert u een goede vertering. Omdat het immuunsysteem van de baby nog niet volgroeid is, moet je altijd bepaalde hygiëneregels in acht houden: maak de fles onmiddellijk voor het gebruik  klaar en niet op voorhand. Uw handen, de lepel en alle onderdelen van de fles moeten proper en droog zijn. Kook altijd het water dat gebruikt wordt om de fles voor te bereiden.

Niet te warm, niet te koud

Wanneer u uw baby voedt mag de temperatuur van de bereiding niet hoger zijn dan 37°C (lichaamstemperatuur). Om te controleren of de temperatuur juist is, kunt u enkele druppels op de binnenkant van uw pols laten vallen: de vloeistof moet warm maar niet heet aanvoelen. De hoeveelheid die uw baby drinkt zal afhangen van zijn of haar honger op dit moment van de dag. Laat uw baby drinken tot hij of zij vol zit. Gooi alle restjes weg – zuigelingenbereiding mag nooit opnieuw worden gebruikt.

Een propere speen, een gezonde baby

Alle delen van de fles en de speen moeten na elk maal grondig worden gereinigd. Rubberen spenen moeten af en toe worden afgekookt (dit is niet noodzakelijk voor spenen uit sillicone). Om het poeder uit te meten moet u altijd de lepel gebruiken die in de verpakking zit. Het is niet nodig om deze af te spoelen of te steriliseren. Wrijf de lepel na gebruik simpelweg af met een propere keukendoek en bewaar deze op een propere en droge plaats buiten de verpakking.

Heeft u nog vragen?

Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen:

Contactformulier