7 feiten voor een gezonde ontwikkeling en sterke botten

 

Op zijn derde verjaardag ...

... is uw kind dubbel zo groot als bij de geboorte. Natuurlijk ontwikkelen ook zijn motoriek en intellectuele vaardigheden zich in een verbazingwekkend tempo...

 

"Sterke botten van kop tot teen"

Bepaalde voedingsstoffen zijn cruciaal, opdat uw kind zich op elke leeftijd goed zou ontwikkelen. Kinderen en jongeren moeten tijdens hun groei veel botmassa opbouwen om stevige botten krijgen.

 

Wie als kind regelmatig aan zijn 'botrekening' bijdraagt ...

... kan daar zijn hele leven van profiteren, ook als volwassene.

 

Voor de opbouw van sterke botten ...

...zijn vooral calcium en vitamine D belangrijk. Calcium vormt de basis voor de botten. Vitamine D is essentieel voor een normale ontwikkeling van botten en tanden en beïnvloedt bovendien het immuunsysteem.

 

„7 keer meer heb je nodig dan mijn lichaam ...” 

Voldoende aanvoer van calcium en vitamine D is doorslaggevend voor peuters. De gemiddelde behoefte per kg lichaamsgewicht ligt bij kleine kinderen aanzienlijk hoger dan bij volwassenen: kinderen hebben 7 keer meer vitamine D en 3 keer meer calcium nodig!

 

„Zo word je groot, gezond ...”

Vanzelfsprekend moet ook het immuunsysteem van uw kind erop voorzien zijn dat het kleintje nu nog meer de wereld gaat ontdekken en veel meer contact met anderen heeft. Tot zijn derde verjaardag is het immuunsysteem van een kind nog niet volledig ontwikkeld.

 

„ ... twijfel daar maar niet aan.”

Een aangepaste voeding, die niet alleen de reeds vermelde vitamine D, maar ook vitamine A en C omvat, helpt het immuunsysteem.