Babyzachte massage

Regelmatige massages en intensieve verzorging zijn goed voor uw huid

Vooral tijdens de zwangerschap hebben massages en intensieve huidverzorging een positieve invloed op het elastisch houden van de huid. Om de huid van uw buik, heupen en borsten te helpen om de zwangerschap zonder zichtbare gevolgen te doorstaan, raden wij van in het begin regelmatige massages aan op het getroffen gebied. Er bestaat bewijs dat regelmatige massage zowel de bloedcirculatie in de huid als het metabolisme van de huid stimuleert. Bovendien helpt het om de elasticiteit van de huid te bewaren.

Buikmassage

Breng massageolie aan op een groot deel van de huid. Indien uw buik nog niet zo groot is, dan raden wij een zachte knijpmassage aan, waardoor het bindsweefsel zachtjes ontspant:

Grijp voorzichtig kleine delen van de huid tussen duim en wijsvinger en hef voorzichtig op. U kunt de huid zachtjes tussen uw vingers rollen. Knijp kort, laat terug los en maak de huid glad. Doe verder in cirkelvormige bewegingen om alle gebieden van uw buik te bereiken.

Let op:

Indien u het risico loopt op een vroegtijdige bevalling, dan moet u uw vroedvrouw of arts raadplegen voordat u een intensieve massage krijgt, omdat een massage ook ongewenste weeën in gang kan zetten.

Eenmaal uw buik steviger begint te worden, of wanneer u niet langer geniet van de knijpmassage, dan kunt u de olie simpelweg op de huid  uitsmeren en zachtjes wrijven of knijpen. Glijd uw vingers naar binnen met cirkelvormige bewegingen, ofwel vanaf de zijden, ofwel van onderaf.

De beste manier om striemen te voorkomen is om de getroffen huid twee tot drie keer per dag te masseren op gebieden zoals de buik, heupen en dijen, ten laatste startend vanaf de derde maand van de zwangerschap.

Bovendien kunt u uw buik masseren met een droog washandje of een zachte lichaamsborstel.

Borstmassage

Tijdens de zwangerschap zal de huid van uw borsten ook aanzienlijk uitrekken. Breng voor een goede verzorging dagelijks een beetje HiPP Mamasanft Massageolie aan en smeer het met cirkelvormige bewegingen in spiraalvorm uit vanaf de buitenkant van de borsten naar het midden toe. Laat de tepels ongemoeid.

Heupmassage

U mag uw heupen, billen en dijen tijdens uw dagelijkse massageroutine niet verwaarlozen. Koud afspoelen stimuleert de bloedcirculatie in de huid. En na de geboorte helpen massages met het herstel van het weefsel.