7 dagen per week vitamine D

Minstens 7 maanden per jaar is de aanvoer van vitamine D onvoldoende

Uw kind ontdekt de wereld en wordt steeds actiever. Voor een gezonde ontwikkeling in de groeifase is vitamine D cruciaal: deze speelt een centrale rol in de stofwisseling van botten en helpt bij de opbouw van gezonde botten.

Recente onderzoeken wijzen echter op een onvoldoende vitamine D-aanvoer bij kinderen en jongeren in onze regio's.*

Als 7 zonnestralen per jaar zouden volstaan ...

Vitamine D is de enige vitamine die ons lichaam zelf kan aanmaken in de huid. Om vitamine D te vormen moet onze huid echter blootgesteld worden aan zonlicht, wat vooral in de wintermaanden niet altijd mogelijk is. Daarom krijgen zuigelingen bovenop moedermelk en/of zuigelingenvoeding een vitamine D-profylaxe in tabletvorm. Vitamine D blijft echter in de hele groeifase belangrijk voor de gezonde ontwikkeling van kinderen.

7 eieren per dag volstaan niet eens ...

Helaas zijn er maar enkele voedingsmiddelen die voldoende vitamine D bevatten. Daarom wordt HiPP Groeimelk COMBIOTIK® speciaal verrijkt met vitamine D om zo goed mogelijk in de behoefte te voorzien. Een voldoende dagelijkse inname van vitamine D via voeding alleen is bij peuters vrij moeilijk.

Theoretisch vereiste hoeveelheden voedingsmiddelen:

(zonder blootstelling aan zonlicht)

Wat helpt voor sterke botten?

Voedingsmiddelen met veel vitamine B en calcium eten en drinken: bijv. spinazie of broccoli voor calcium en vette vis als leverancier van vitamine D.

Bewegen en spieren kweken: bijv. door te kinderturnen. Samen met de juiste voeding zijn beweging en spierkracht een belangrijke bouwsteen voor gezonde botten.

Buiten spelen: bijv. tikkertje, hinkelen of met de bal spelen. Spelen in de frisse lucht en in de zon vinden kinderen niet alleen leuk, maar het zorgt ook voor gezonde botten. Vergeet daarbij nooit om te beschermen tegen de zon.

*Bronnen: VELS-studie, KiGGS-studie, GRETA-studie