Vis – ook gezond voor baby's!

Vis is hoogwaardig voedsel en een onderdeel van een regelmatig voedingspatroon in de meeste Europese landen, ook in de voeding van zuigelingen.

Vis zou op regelmatig basis moeten worden gegeten omdat het een waardevolle bron van voedingsstoffen is. Zeevis is een aanzienlijke bron van het spoorelement jodium, wat essentieel is voor het goed functioneren van de schildklier. Het is ook noodzakelijk voor baby's en belangrijk voor hun ontwikkeling. Vette zeevis, zoals zalm, bevat veel waardevolle Omega-3 vetzuren die belangrijk zijn voor de ontwikkeling van hersen- en zenuwcellen.

Eetgewoonten worden zeer vroeg in het leven gevormd. Daarom is het belangrijk dat baby's gezonde maaltijden gewoon worden – en daar maakt vis deel van uit.

HiPP biedt in elke voedingsfase minstens een vismenu aan. Deze leveren een belangrijke bijdrage aan een gevarieerd voedingspatroon voor uw kind, want het wordt aangeraden om ongeveer een keer per week vis te eten.

Ook baby's die het risico lopen op een allergie, mogen vis eten wanneer zij de leeftijd voor vast voedsel hebben bereikt. Dit is omdat de aanbevelingen met betrekking tot de samenstelling van vast voedsel gelden voor zowel baby's met een risico op een allergie als voor baby's zonder risico. Er bestaan zowaar aanwijzingen dat het eten van vis tijdens het eerste jaar van de baby een preventief effect kan hebben op de ontwikkeling van allergieën.

U vraagt zich zeker af: Waar komt de vis voor de HiPP Menu's vandaan?

De meeste vis die wij gebruiken is afkomstig uit diepzeevisserij en de visgebieden liggen in geselecteerde diepzeeregio's. De vis wordt gevangen en gecertificeerd volgens de richtlijnen van de Marine Stewardship Council (MSC). Wij bij HiPP kunnen dus een voorzichtige en duurzame vismethode garanderen, voor de conservatie van visbestanden en tegen het overbevissen van de oceanen.

Uitsluitend als er geen wilde vis beschikbaar is in de hoeveelheid en kwaliteit die wij eisen, vallen wij bij HiPP terug op producten uit ecologische aquacultuur. Deze vis wordt volgens strikte organische richtlijnen gekweekt.

Alle vis wordt onmiddellijk vers verwerkt en wordt diepgevroren voor verdere verwerking. Voordat de vis in de bokaal terechtkomt, wordt het grondig getest in onze laboratoria.