Tijd om te knuffelen met de baby

Voor een baby is lichaamscontact essentieel. Uw baby krijgt letterlijk niet genoeg van geknuffeld worden. Maar waarom is fysieke affectie zo belangrijk?

Knuffels geven uw baby een veilig gevoel

Vooral in het begin, wanneer baby’s nog te jong zijn om taal te begrijpen, is fysieke affectie de perfecte manier om ze een veilig gevoel, liefde en warmte te geven. Op deze manier voelen baby’s zich geliefd en leren ze dat hun ouders er voor hen zijn en voor hen zullen zorgen.

Knuffels zijn troostend voor uw baby

Lichaamscontact kan wonderen doen. Vooral uw naakte huid heeft een troostend effect op uw kind. Zelfs een vluchtige aanraking, zoals uw hand leggen op de blote buik van de baby terwijl u de luier ververst, kan voor een veilig gevoel zorgen. Het is bijzonder kalmerend voor baby’s wanneer u ze tegen uw naakte borst legt, want ze herinneren zich de hartslag van mama nog toen ze in haar buik zaten.

Knuffelen versterkt de band tussen ouder en kind

Fysieke affectie zal reeds vanaf het begin een positieve invloed hebben op de band tussen ouder en kind. Familieknuffels bevorderen een gevoel van samenhorigheid en helpen uw baby begrijpen dat baby, mama en papa een eenheid vormen.