Tips over bokalen

Het klaarmaken van bokalen, potjes en schalen

Neem er net zoveel uit als u verwacht dat uw baby zal eten en verwarm deze hoeveelheid in een warmwaterbad of in een microgolfoven. Indien u een warmwaterbad gebruikt, zorg er dan voor dat de temperatuur niet hoger wordt dan 70°C omdat het etiket aan deze temperatuur zou kunnen loskomen waardoor u de bokaal zou kunnen laten vallen.

  • Roer, na het opwarmen, de inhoud van de bokaal, pot of schaal goed om met een pastieken lepel en controleer de temperatuur zorgvuldig.
  • Gebruik geen restjes die u reeds heeft opgewarmd.
  • Niet-opgewarmde restjes kunnen afgesloten in de koelkast worden bewaard, maar zij moeten binnen de volgende 1 – 2 dagen worden opgebruikt (zie tabel).
  • Let op: bij temperaturen boven 70°C kan het etiket loskomen waardoor u de bokaal kunt laten vallen.

Schenk aandacht aan de veiligheid van de bokaal

Elke bokaal en potje wordt gecontroleerd op een perfecte afdichting voordat het onze productievestiging verlaat. Dit verzekert dat uitsluitend correct afgesloten producten worden afgeleverd. Controleer in de winkel of de verpakking onbeschadigd is en onmiddellijk voor u het de eerste keer opent, zodat u altijd babyvoeding geeft dat van uitmuntende kwaliteit is.

Met betrekking tot bokalen, probeer eens de “dekseltest”: het midden van het deksel zou moeten hol zijn (lichtjes naar beneden gebogen) en mag niet meegeven onder druk. Elke bokaal met een opwaarts gebogen deksel mag omwille van veiligheidsredenen niet worden gebruikt.

Bovendien zou u een duidelijk klikkend geluid moeten horen wanneer u het voor de eerste keer opent.

Met betrekking tot potjes en schalen, probeer de “druktest”: houd de pot met de folie naar beneden, druk zachtjes op de potwand – indien het product lekt, mag u de inhoud niet gebruiken.