De juiste voedingsstoffen voor peuters

HiPP Groeimelk COMBIOTIK® is aangepast aan de specifieke voedingsbehoeften van peuters. Zo kunt u heel eenvoudig de opgenomen voedingsstoffen bij uw kind verbeteren. De nieuwste studies stellen bij meer dan de helft van alle kinderen in Duitsland vooral een vitamine D-tekort vast. Het vitamine D-gehalte en bijgevolg het aantal kinderen met een vitamine D-tekort is afhankelijk van het seizoen. Een onlangs gepubliceerd onderzoek toont aan dat alleen in de zomer het vereiste vitamine D-gehalte (≥20 ng/ml) net bereikt wordt. Tijdens de andere seizoenen is er een vitamine D-tekort.

De daling van het vitamine D-gehalte na de zomer is te wijten aan een beperktere blootstelling aan zonlicht. Vitamine D wordt namelijk voor meer dan 90% in de huid gevormd en voor slechts 5-10% via voeding opgenomen. Bij een beperkte hoeveelheid zonlicht – wat in België meer dan de helft van het jaar het geval is – wordt bijgevolg ook te weinig of zelfs onvoldoende vitamine D aangemaakt.

Een onderzoek van Hower et al. uit 2013 toonde aan dat de daling van het vitamine D-gehalte bij peuters bij gebruik van de HiPP 4 COMBIOTIK® Groeimelk in de winter voorkomen werd. Er werd zelfs een toename van het vitamine D-gehalte in de winter vastgesteld. Magere koeienmelk, die in de vergelijking getest werd en een erg laag vitamine D-gehalte heeft, kon de daling echter niet voorkomen.