Metafolin® - een folaatbron naar het voorbeeld van moedermelk

De voedingsstof foliumzuur kent u vast wel nog van tijdens uw zwangerschap, want vitamine B speelt vanaf het begin een essentiële rol in de gezonde ontwikkeling van uw nog ongeboren baby.
Foliumzuur is nodig tijdens de zwangerschap en ook na de geboorte voor belangrijke ontwikkelingsfasen in het lichaam, vooral bij de celdeling en groeiprocessen. Daarom is het een essentiële bouwsteen voor een gezonde groei van de baby.

Wat is het verband tussen foliumzuur, folaat en Metafolin®?

Foliumzuur is de synthetische, industrieel geproduceerde variant van de vitamine folaat. Die komt van nature voor in plantaardige en dierlijke voedingsproducten en ook in de moedermelk. Natuurlijk folaat wordt direct door het lichaam opgenomen en gebruikt. Foliumzuur moet echter eerst in de stofwisseling worden omgezet in folaat.

Wist u dat?

Het begrip foliumzuur/folaat is afkomstig van het Latijnse 'folium' (blad). Deze vitamine B werd voor het eerst gewonnen uit spinaziebladeren.

Wat is het verschil tussen Metafolin® en het klassieke foliumzuur?

Metafolin® is de calciumverbinding van het lichaamseigen folaat en is daarmee een verdere ontwikkeling van het klassieke foliumzuur, dat vandaag de dag nog steeds wordt gebruikt in standaard zuigelingenvoeding.
Metafolin® is een natuurlijke premiumvorm van folaat, dat een bestanddeel van natuurlijk folaat in moedermelk is. Dat wil dus zeggen dat de bestanddelen van Metafolin® ook in de moedermelk voorkomen.

Meer info over de nuttige bestanddelen in moedermelk.

Elke baby kan Metafolin® onmiddellijk verwerken

Net als folaat in moedermelk is Metafolin® direct beschikbaar voor het lichaam. Het is met andere woorden onmiddellijk 'klaar voor gebruik'.
De verwerking van foliumzuur vergt een grote inspanning, aangezien dat in tegenstelling tot folaat of Metafolin® in het lichaam eerst 'geactiveerd' moet worden voor het werkzaam kan zijn. Alle baby's kunnen Metafolin® onmiddellijk verwerken.

Dankzij de natuurlijk folaatbron Metafolin® is een gemakkelijke opname en verwerking van deze belangrijke vitamine gegarandeerd.

Meer informatie hierover vindt u in ons HiPP-melklexicon of op hipp.be/combiotik.

Metafolin® is een geregistreerd merk van Merck KGaA, Darmstadt, Duitsland. HiPP COMBIOTIK® is het enige merk melkvoeding met Metafolin®.