De juiste voeding voor het slapen gaan

Een kalme en relaxerende nachtrust is belangrijk voor de groei en gezonde ontwikkeling van een baby – en het is ook belangrijk voor Mama en Papa.

Naast rustige bedtijdrituelen en de juiste slaapomgeving zijn vullende en gemakkelijk verteerbare avondmaaltijden, die niet zwaar op de maag liggen, ook belangrijk om gemakkelijk in te slapen en de nacht door te slapen. Het is vanzelfsprekend dat pap voor het slapen gaan geen suiker mag bevatten.

Volgens de aanbevelingen van het Onderzoeksinstituut voor Kindervoeding moet melk na de 4de – 6de maand beetje bij beetje aangevuld worden met vast voedsel. Veel ouders stellen dezelfde vraag: welke pap is geschikt voor een goede nachtrust?

Wat is gemakkelijk verteerbaar, vullend en met een langdurig effect en zal daardoor een goede nachtrust mogelijk maken voor uw baby?

Een melk-granenpapje is de beproefde traditionele keuze 's avonds. De melk voorziet van bijzonder voedzame, gemakkelijk verteerbaar eiwitten. Fijne graanvlokken leveren energie. De voedzame vlokken zorgen ervoor dat de energie voor langere tijd beschikbaar zal zijn voor het lichaam. Op deze manier zal uw baby gewoonlijk ongestoord slapen, zonder wakker te worden door krampen of honger.

Dit is de beste manier om de dag te beëindigen en te beginnen aan een rustige nacht:

Geef aandacht aan de signalen van uw baby. Voor het avondeten mogen ze niet zo moe zijn dat ze tijdens het eten bijna in slaap vallen. Om de nacht door te komen, heeft uw baby voldoende tijd nodig om genoeg te eten en zich voldaan te voelen. Laat de dag rustig tot een einde komen en knuffel een beetje zodat uw kleintje de omgeving – en u – op een natuurlijke manier kan loslaten.

Vergeet de tanden niet te poetsen

Zeer belangrijk: vergeet voor het slapen gaan de tanden niet te poetsen. Wij hebben hier veel belangrijke tips omtrent tandbecherming en tandverzorging samengebracht.