Interview met Claus Hipp

Uit overtuiging: melkbereiding van organische kwaliteit

Wanneer je "HiPP" hoort, denk je meteen aan potjes babyvoeding. Sinds wanneer zijn de HiPP melkbereidingen beschikbaar?

Claus Hipp: Niet veel mensen weten dat wij al meer dan 40 jaar melkbereidingen produceren. En wij kunnen reeds langer dan 18 jaar melkbereidingen aanbieden van organische kwaliteit. Moeders kunnen ook hier dezelfde zorg voor de productie verwachten als zij gewoon zijn bij de potjes met organische babyvoeding.

Waarom gebruikt u organische melk?

Claus Hipp: Aangezien melk het belangrijkste ingrediënt is van zuigelingenmelk, is het zeer belangrijk voor ons waar de oorspronkelijke melk vandaan komt en hoe de koeien werden gevoederd. Onze melkkoeien worden in de juiste omstandigheden gehouden volgens ras en grazen uitsluitend op gras, hooi en graan van onze eigen boerderij. Genetisch gemanipuleerd voedsel in de voedselketen wordt gewoonlijk uitgesloten uit organische boerderijen.
Organische kwaliteit is niet alleen maar goed voor onze producten, maar het is ook een bijdrage om onze omgeving te beschermen door geen gebruik te maken van chemische sproeimiddelen. Want het is in dit milieu dat onze kinderen opgroeien.

Waarom heeft HiPP ook bij de melkbereidingen gekozen voor organische kwaliteit?

Claus Hipp:  Je richten op baby’s geeft een grote verantwoordelijkheid. In overeenstemming met onze 50 jaar oude organische traditie hebben wij beslist om ook streng gecontroleerde organische melk te gebruiken voor onze melkbereidingen. Natuurlijk is dit een beetje duurder dan gewone melk. Dit kan andere producenten ontmoedigen, maar ik kan het u verzekeren: het is het waard.