Vis van duurzame visvangt

HiPP gebruikt uitsluitend MSC-gecertificeerde vis uit organische aquacultuur. MSC garandeert dat de visvangst dat erdoor wordt gecontroleerd voldoet aan vastgestelde milieunormen, dat de vispopulaties in stand worden gehouden en dat ze werken volgens efficiënte beheerprincipes.

Om de beste kwaliteit van vis te garanderen, worden milieuomstandigheden regelmatig geanalyseerd en er wordt gekozen voor bijzonder voortreffelijke visserijgebieden in open zee.

Door al deze maatregelen helpt HiPP ook om het overbevissen van de zeeën te voorkomen en om vispopulaties te beschermen zodat onze kleine consumenten van vandaag nog voldoende vis zullen hebben wanneer zij groter zijn.

Het Marine Stewardship Council is een onafhankelijke, internationale vereniging zonder winstoogmerk die duurzame visvangst certificeert. Onafhankelijke controleurs gaan voortdurend na of de visserijen voldoen aan de hoge normen van de MSC. De MSC normen garanderen dat de vis afkomstig is uit gecertificeerde visvangst die zowel het milieu als het visbestand beschermt.