Wat betekent organische kwaliteit?

Baby’s die geen of slechts gedeeltelijk borstvoeding krijgen, hebben een bijzondere bereiding nodig die geïnspireerd is op moedermelk. Het organisme van een kind is nog zeer gevoelig. Daarom wordt de samenstelling van bereidingen duidelijk omschreven door de wet. Als basis wordt koemelk gebruikt die voorziet in calcium en belangrijke eiwitten. Het is belangrijk voor HiPP dat wij producten gebruiken die zo natuurlijk mogelijk zijn en dat wij uitsluitend streng gecontroleerde organische melk gebruiken als basis voor onze organische melkbereidingen.

Meer dan 40 jaar ervaring

HiPP organische melkbereidingen werden gedurende 40 jaar ontwikkeld door experts in startvoeding , gebaseerd op de actuele wetenschappelijke kennis. Door organische producten te gebruiken bevinden wij ons aanzienlijk boven de wettelijke vereisten in de keuze van onbewerkte producten voor de productie van startvoeding.

Greenpeace: beoordeling ‟aanbevolen”

Bevestigd door Greenpeace: in het koopadvies ”melk voor kinderen – consumptie zonder genetische manipulatie”, van de grootste en gemakkelijk verkrijgbare merken van melkbereidingen, kreeg alleen de organische melkbereiding van HiPP de beoordeling ‟aanbevolen”. 

De teelt van genetisch gemanipuleerde planten (ook voor veevoer) is duidelijk verboden volgens de EU Regulatie voor Organische Landbouw. HiPP is er tevens van overtuigd dat organische teelt het beste is en dat dit onverenigbaar is met genetische manipulatie. Onze jaren ervaring in het verwerken van onbewerkte organische producten garandeert de beste kwaliteit. Meer dan 600 controles bij elke productiebatch staan garant voor de grootste veiligheid voor uw baby.

De HiPP Organische Zegel

De HiPP Organische Zegel staat voor de speciale organische kwaliteit waar Claus Hipp persoonlijk voor staat. Het garandeert de beste kwaliteit en overstijgt de Europese  vereisten. Daarbovenop lopen wij door onze keuze van onbewerkte producten aanzienlijk voor op de strenge wettelijke bepalingen omtrent de productie van melkbereidingen.