Uitleg etiketten

Kom te weten wat alle gegevens op een Hipp-etiket betekenen:

"Zonder toegevoegde suikers – de ingrediënten bevatten natuurlijke suikers"

"zonder toegevoegde suikers"

Als u het etiket "zonder toegevoegde suikers" op een product ziet, kunt u er zeker van zijn dat er geen zoetstoffen zoals suiker (huishoudsuiker, vruchtensuiker) of siroop aan toegevoegd zijn. 
Het product bevat enkel suikers (zoals vruchtensuiker) uit de natuurlijke ingrediënten.

"vruchten bevatten van nature suikers"

We voegen geen suikers als ingrediënt aan onze HiPPP-vruchten toe, anders zou u suiker in de lijst van ingrediënten terugvinden. De suiker in de voedingstabel is uitsluitend afkomstig van de verwerkte vruchten.
Vandaar de aanwijzing: "Zonder toegevoegde suikers - vruchten bevatten van nature suikers".

Ingrediëntenlijst vs. voedingswaardetabel

De ingrediëntenlijst geeft altijd informatie over de afzonderlijke ingrediënten die werden toegevoegd. Een ingrediëntenlijst kan worden vergeleken met een recept, zoals in een kookboek, maar dan zonder hoeveelheden.

Met behulp van de voedingswaardetabel kunt u ook nagaan welke voedingswaarden het product bevat.

Plaats in ingrediëntenlijst en percentage

De ingrediëntenlijst bevat alle ingrediënten in afnemende volgorde. Alle ingrediënten worden vermeld in afnemende volgorde volgens gewichtaandeel. Het kwantitatief belangrijkste ingrediënt staat dus bovenaan. Hoe lager een ingrediënt in de lijst staat, hoe minder het product ervan bevat.

Daarnaast wordt de procentuele waarde aangegeven van HiPP-ingrediënten die in de naam van het product of op het etiket zijn vermeld. Alleen voor deze ingrediënten wordt de hoeveelheid onthuld, de andere ingrediënten zijn onderworpen aan ons receptgeheim.

Zout in een vruchtenproduct?

We voegen geen zout toe aan onze HiPP-vruchten, anders zou u zout in de lijst van ingrediënten terugvinden. Het zout in de voedingswaardetabel is uitsluitend afkomstig van de verwerkte ingrediënten (vruchten, wortelsap, rijst).

De informatie over het zoutgehalte moet door alle fabrikanten worden aangegeven op verpakte levensmiddelen overeenkomstig de nieuwe verordening inzake voedselinformatie.

"na de 4e maand" en "vanaf de 6e maand"

"na de 4e maand" betekent na de volledige 4e levensmaand

De aanduiding "na" betekent dat de in de voedingsaanwijzing vermelde maand afgelopen moet zijn. "Na de 4e maand" betekent dus dat dit product kan worden toegediend na afloop van de vierde maand (dat is ongeveer 17 weken).

"vanaf de 6e maand" betekent na de volledige 5e levensmaand

De aanduiding "vanaf de 6e maand" betekent dat deze voeding is aangepast aan de behoeften van de baby na afloop van de 5e levensmaand (d.w.z. na vijf maanden). Een baby van vijf maanden bevindt zich in de 6e maand en kan gerust producten vanaf de 6e maand eten.

Hetzelfde geldt voor de potjes vanaf de 8e / 10e maand.

"Glutenvrij"

Gluten is een natuurlijk (kleef)eiwit in granen zoals tarwe, rogge, gerst of haver. Rijst, maïs, gierst en boekweit zijn glutenvrije "granen".

Er zijn kinderen (en volwassenen) die gluten niet goed verdragen en glutenintolerantie (coeliakie) vertonen. Personen die lijden aan coeliakie moeten hun leven lang glutenvrij eten.

Om ervoor te zorgen dat ouders snel en veilig producten kunnen vinden die glutenvrij zijn, zijn alle HiPP-etiketten voorzien van de vermelding "glutenvrij" of "bevat gluten".

Het HiPP-biolabel

Hipp Bio - wij doen meer…

Alle verpakte biologische levensmiddelen (binnen de EU) moeten voorzien zijn van het EU-bio-logo. Op alle biologische producten van HiPP vindt u ook nog het HiPP-biolabel.

De EG/EU-ecoverordening vormt al een goede basis voor biologische producten. Maar wij doen MEER...

Met het HiPP-biolabel drukken wij onze speciale verantwoordelijkheid uit voor de gezonde en veilige voeding van zuigelingen en jonge kinderen. Het HiPP-biolabel staat garant voor een uitgebreide analytische controle en het hoogste kwaliteitsniveau. Nog strenger, nog preciezer en nog betrouwbaarder.

Nadere informatie:

HiPP organische kwaliteit

Interview over de HiPP Organische Zegel

Duurzaamheid bij HiPP