Prijzen & Onderscheidingen

Mijlpalen op het pad van de duurzaamheid

Het engagement voor duurzaamheid is niet uitsluitend vastgelegd in prijzen en onderscheidingen, maar ook door het enorme vertrouwen dat HiPP geniet bij consumenten. Voor HiPP betekent dit een grote erkenning en motivatie om zich te richten op nieuwe doelen.

Eerste plaats in imago ranglijst van WirtschaftsWoche

25.05.2013
Consumenten (8400 deelnemers aan de enquête) hebben wederom voor HiPP gestemd als het duurzaamste bedrijf van Duitsland in 2013.

Wij zijn zeer dankbaar voor het vertrouwen dat in ons wordt gesteld. De stem van de consument is tevens een motivatie voor HiPP om zich te blijven inspannen om de betrouwbaarheid en hoogwaardige kwaliteit van haar producten te blijven garanderen. Reeds in 2011 en 2012 werd HiPP als het meest duurzame bedrijf in Duitsland gekozen in representatieve consumentenenquêtes voor het magazine WirtschaftsWoche.

Wederom werd HiPP in de ranglijst van WirtschaftsWoche in 2013 uit 103 bedrijven in 17 sectoren als de duidelijke winnaar verkozen. De tweede en derde plaats gingen naar Miele, de producent van huishoudtoestellen, en de drogisterijenketen dm. De laatste drie plaatsen gingen naar McDonald’s, de kledijketen H&M en KIK. In het algemeen toonde de studie aan dat de consument net zoveel waarde hecht aan het milieu en aan sociale sectoren als aan het product zelf.

CSR Prijs van de Duitse Federale Regering

24.04.2013
HiPP ontvangt de eerste prijs als een van de meest verantwoordelijke bedrijven in Duitsland

HiPP won deze prijs voor het voortreffelijke engagement op gebied van milieu en samenleving, bedrijfsmanagement, markt en arbeidsplaats en is vereerd met de grote erkenning als het meest verantwoordelijke bedrijf van zijn grootte in Duitsland (in de categorie 400 – 4999 werknemers).

2012 Duitse Prijs voor Duurzaamheid van de Duitse Federale Regering

07.12.2012
HiPP ontving de prijs als een van de TOP 3 duurzaamste bedrijven in Duitsland.

Op 7 december 2012 werden in Düsseldorf de winnaars aangekondigd van de Duitse Duurzaamheidsprijs van de Federale Regering. Deelnemers met voorbeeldig economisch succes, sociale verantwoordelijkheid en milieuvriendelijk omgaan met grondstoffen, ontvingen prijzen. Uitsluitend bedrijven die uitstekende resultaten konden voorleggen op gebied van duurzaam beheer en die door ondernemende activiteiten een denkwijze naleefden voor een duurzame samenleving, wisten de uiteindelijke selectie te bereiken.

FAUN Catergorie Verantwoordelijkheid en Duurzaamheid

22.11.2012
FAUN Categorie Verantwoordelijkheid en Duurzaamheid bekroond door de Deutsche Standards EDITIONEN uitgevers en Ernst & Young.

In samenwerking met de Deutsche Standards EDITIONEN uitgevers en het accountancybedrijf Ernst & Young werd de FAUN, een prijs speciaal voor Duitse familiebedrijven, voor het eerst in 2012 uitgereikt. De prijs wordt gegeven voor uitmuntend merkbeheer in drie categorieën: 1. Traditie en Soliditeit; 2. Verantwoordelijkheid & Duurzaamheid, 3. Innovatie. Het geldt voor alle sectoren en omvat consumenten, diensten en industrie. FAUN – een acroniem gemaakt van het Duitse woord voor ‘familiebedrijf’ – werd ontwikkeld door Olaf Salié, Algemeen Directeur van Deutsche Standards EDITIONEN, en ontwerper Daniel Bergs.  Het vertegenwoordigt een boom en symboliseert wortels, groei, vernieuwing en solidariteit – voor het bedrijf en voor het merk. Stefan Hipp nam de prijs voor de categorie “Verantwoordelijkheid & Duurzaamheid” in ontvangst.

Beierse Familiebedrijf Prijs 2012

21.03.2012
In Maart 2012 bekroonde DIE FAMILIENUNTERNEHMER (ASU) en DIE JUNGEN UNTERNEHMER (BJU) voor het eerst familiebedrijven met de Beierse Familiebedrijf Prijs in de drie categorieën “Duurzaamheid”, “Innovatie” en “Sociaal engagement”. Claus Hipp won de tweede plaats in de categorie “Duurzaamheid” voor Hipp GmbH & Co. Vertrieb KG.

Duitse Solarprijs

05.11.2011
Op 5 november eerde EUROSOLAR, de Europese Vereniging voor Hernieuwbare Energie, HiPP, de fabrikant van babyvoedsel in Pfaffenhofen, met de Duitse Solarprijs 2011.

Voor HiPP bevestigt de Solarprijs de bedrijfsfilosofie die het reeds meerdere decennia volgt. De “milieuvriendelijke productie van babyvoeding” loopt als een rode draad doorheen de geschiedenis van het bedrijf. HiPP is niet uitsluitend een pionier op gebied van organische landbouw, maar het heeft tevens reeds in 1995 EMAS-gecertificeerd milieubeheer ingevoerd en het was daarmee de eerste voedselproducent in Europa om dit te doen. Door consequente en duurzame toepassing kan het bedrijf voortdurend energie en bronnen besparen en produceert nu ondanks een verdubbeling van de productie, CO₂-neutraal in Duitsland. Omdat klimaatverandering nauw verbonden is met het uitsterven van dieren en planten, is HiPP ook actief om te helpen met het behoud van de biodiversiteit.

Erkenning voor het Beierse Milieupact

27 September 2011
Erkenning voor het langdurige engagement in coöperatieve milieubescherming door het Beierse Milieupact

Hipp was een van de oorspronkelijke ondertekenaars toen het Beierse Milieupact “Samen het Milieu Beschermen” op 23 oktober 1995 werd opgesteld. Als een pioniersbedrijf werd Hipp, samen met de overige oprichtende bedrijven,  tijdens een ceremonie in de Residenzkirche in München, een prijs toegekend door Minster van Staat Söder voor haar langdurige en voorbeeldige engagement. “De doelstelling van het Milieupact is om de verdere toewijding van Beierse bedrijven, op het gebied van milieubescherming vanuit persoonlijke verantwoordelijkheid en vrijwillige actie, nog verder te versterken en te ontwikkelen. De leden van dit Milieupact geven een krachtig voorbeeld door bij te dragen tot een Beieren dat een duurzame, milieuvriendelijke leefomgeving is,” zei Söder. Tijdens de ceremonie overhandigde de Minister van Staat een prijs aan 120 Noord-Beierse bedrijven die tot de eerste leden van dit Milieupact behoorden.

Econosophen

06.04.2011
München – Op 6 april bekroonde de Duitse hulporganisatie “Human Plus e.V.” de fabrikant van babyvoeding Claus HiPP met de “Econosophen”.

Deze prijs wordt elk jaar uitgereikt door de internationale liefdadigheidsorganisatie aan individuen en bedrijven die een grote verantwoordelijkheid opnemen en voortreffelijke resultaten bekomen. Human Plus e.V. is een erkende liefdadigheidsorganisatie voor humanitaire hulp met activiteiten die sinds 1998 hebben bijgedragen aan het verlichten van armoede en lijden in veel landen over de hele wereld.

Met de steun van Claus HiPP voor behoevende kinderen in Haïti en Pakistan heeft de traditionele ondernemer bewezen dat mensen helpen niet uitsluitend een beroep is voor hem, maar een roeping. Dit is de reden die de hulporganisatie gaf voor het toekennen van de prijs.

Pro Biokultura

Op 27.11.2010 ontving Csaba Bódi, de Algemene Directeur van HiPP Hongarije, de Biokultura Prijs. Als een deel van de Dag van de Wetenschap werd deze prijs uitgereikt voor het bevorderen van ecologische cultuur.

Steiger Award in de categorie milieu

13.03.2010
Op 13 maart werd de Steiger Award voor tolerantie en menselijkheid uitgereikt te Bochum.

Claus Hipp ontving de prijs in de categorie milieu omdat zijn waarden als zakenman reeds decennialang het behouden van de natuur en het beschermen van het milieu inhouden.

Duitse Duurzaamheidsprijs

06.01.2009
Duitse Duurzaamheidsprijs in de categorie “Beste aankoop”

De prijs ging naar HiPP voor de zorgzame en duurzame aankoop van grondstoffen. Het bedrijf heeft gedurende lange tijd voortdurend een duurzaam beheer gevolgd voor het hoogste niveau van haar waardeketen. Duurzaamheidsprincipes worden in alle aspecten nageleefd, gaande van de aankoop tot productie tot verkoop en administratie. HiPP blinkt uit in het toepassen van deze principes voor aankopen. HiPP is internationaal de grootste verwerker van organische grondstoffen.

Prijs voor het beschermen van het milieu “Gouden Bloem van Rheydt”

13.09.2009
De winnaar van dit jaar, Claus HiPP, was reeds 30 jaar geleden een pionier in babyvoeding uit strenge organische landbouw en was toen reeds “een moedige stap vooruit aan het denken”. Zo prees burgemeester Norbert Bude de eregast.

Claus Hipp staat met zijn naam niet alleen voor organische landbouw, voegde Dr. Gottfriend Arnold, de Voorzitter van de Raad van Bestuur voor de prijsceremonie voor de Gouden Bloem, toe in zijn lovende toespraak. “In de vorige jaren heeft hij de CO₂-uitstoot van zijn bedrijf met meer dan 90% gereduceerd en de energie is afkomstig uit hernieuwbare bronnen. Waterverbruik is met 40% per geproduceerde ton gedaald. Dankzij Claus Hipp is de samenleving ‘ecologischer, menselijker en bedachtzamer’ geworden.