Skip to main content

Wat houdt biologische topkwaliteit eigenlijk in?

Bij de kwaliteit van onze producten sluiten we geen
compromissen! Met aandacht voor uw baby en voor een gezond milieu!

Daarvoor sta ik garant met mijn naam.


Opdat de wereld van onze kinderen leefbaar en aangenaam blijft

Biologische wortelteelt bij HiPP

Onze eigen HiPP-soort 'Dulcis' is erg mild en daardoor prima geschikt voor de gevoelige smaakzin van baby's.

Meer info


Het HiPP Bio-Zegel

Stefan Hipp verklaart u het verschil tussen gewoon biokwaliteit en de biokwaliteit van HiPP.

U heeft een eigen bio-zegel. Waarom?

Stefan Hipp: Allereerst is dat traditioneel zo gegroeid. Al meer dan 50 jaar geleden zijn we gestart met biologische landbouw. Toen was bio nog niet zo bekend. We gingen tegen de stroom in en zijn uit volle overtuiging voor biologische teelt gegaan. Zo hebben we nieuwe standaarden gezet inzake de kwaliteit van babyvoeding. Bij de keuze van zowel bodem, teelt als verwerking houden we rekening met deze kwaliteitsmaatregelen. Zo komt bio terecht in elk glazen potje van HiPP.
 

Het wettelijke biologo staat echter ook garant voor kwaliteit, niet?

Stefan Hipp: Uiteraard. De Europese verordening inzake biologische producten is een goede zaak. Deze verbiedt het gebruik van chemisch-synthetische gewasbeschermingsmiddelen en meststoffen, van groene gentechniek en van kunstmatige kleurstoffen en conserveringsmiddelen, aroma's of smaakversterkers.
 

Is een eigen bio-zegel dan niet overbodig?

Stefan Hipp: In geen geval. Het gewone biologo is goed en belangrijk Het bepaalt echter enkel de teelt, niet de kwaliteit van de betrokken biologische producten. Schadelijke stoffen uit de lucht, de bodem of het naburige veld kunnen de teelt van fruit, groente of graan beïnvloeden. De wettelijke bepalingen inzake babyvoeding laten een erg beperkt aandeel gewasbeschermingsmiddelen in babyvoeding toe. Dat is niet zo bij HiPP. Wij streven naar veel lagere waarden dan wettelijk voorgeschreven: bij ons zijn deze restanten niet toegelaten. Daarom voeren wij een complete kwaliteitscontrole op hoog technisch niveau uit. Enkel perfecte biologische producten belanden in ons potje en krijgen ons bio-zegel.
 

Het HiPP Bio-Zegel staat dus garant voor uitstekende zuiverheid? Hoe lukt dat vandaag nog?

Stefan Hipp: We controleren eerst met bodemmonsters of een akker überhaupt in aanmerking komt. Al jaren geleden hebben we exclusieve contracten gesloten voor de geschiktste landbouwarealen voor een specifieke groente. Gedurende decennia hebben we speciale kennis inzake de vruchtwisseling opgedaan. We volgen tijdens de teelt de biologische landbouwers op en werken nauw met hen samen. We aanvaarden de geleverde goederen pas als deze bij onze testen in het laboratorium aan de strenge HiPP-zuiverheidseisen voldoen.